رسولى حبيب عمرى ( ( صلى الله عليه وسلم ) )



انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

رسولى حبيب عمرى ( ( صلى الله عليه وسلم ) )

رسولى حبيب عمرى ( ( صلى الله عليه وسلم ) )

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

((اهداء: الى ابى وامى اللهم اسمعهم اطيب النداء يوم التناد) )

ارجو عند قراءه الموضوعات المطروحه قراءه الردود عليها فهى تحمل موضوعات لاتقل اهميه عن الموضوع الاصلى
ارجو من الاعضاء عدم وضع اى روابط بالمنتدى
ارجو من الاعضاء الا تحتوى موضوعاتهم على اى امور تتعلق بالسياسه او النزعات الدينيه المتطرفه

3 مشترك

    الفسيييييييييخ

    حجابى☺تاجى
    حجابى☺تاجى
    مراقب القسم
    مراقب القسم


    رقم العضويه : 13
    عدد المساهمات : 373
    نقاط : 54081
    تاريخ التسجيل : 07/04/2010

    j الفسيييييييييخ

    مُساهمة من طرف حجابى☺تاجى الأربعاء أبريل 28, 2010 5:00 am

    الفسيييييييييخ 186299174



    أخيييييييييييييييييييييييرا
    الفسيييييييييييييييييييييخ
    هذه الطريقة مضمونة مائة بالمئة ان شاء الله
    لقد شاهدتها فى التليفزيون على الفضائية
    المصرية برنامج..هــى..
    المقادير
    5 سمكات بورى حجم كبير
    نصف كيلو ليمون
    قشر الليمون(مقطع
    ثلاث ارباع كوب ملح رشيدى او خشن
    ربع كوب شطة مطحونة
    ربع كوب فلفل اسمر ومثله حصى
    ملعقة كبيرة كركم
    ماء بارد
    ملحوظات هامة قبل البدء::: السمك يكون صابح،،خياشيمه حمرة،، عينه بتلمع
    لا تقلقى من نقعه،،الشطة مهمة لتعقيمه
    الملح الرشيدى أولى
    الكركم يعطيه اللون الاصفر
    الانتباه لعدم خرم الكيس حتى لايخرج الخليط ولا يدخل هواء فيفسد
    الـــطــريـــــــــــــقـــــــــة
    ينقع فى الماء البارد ماء عادى 12 ساعة
    ثم ننشفه بفوطة ونبدأ
    نحشى الخياشيم ونمرر ايضا على جسم السمكة ثم نضعها فى كيس و هكذا
    كل السمك ، نرصه خلف خلاف اى عكس بعضه
    نغلق الكيس جيدا ونخرج الهواء وذالك بالضغط عليه .
    قبل الغلق نصب باقى الخليط على السمك
    نربط برباط محكم ثم نكرر بكيس ثانى تكون ربتطه فى الجهة الاخرى
    ثم بكيس ثالث للاطمئنان
    نحضر علبة بلاستيك او زجاج ونضع السمك
    نغطيه باحكام وعليه قطعة قماش ثم جرنال
    نتركه فى المطبخ لمدة 8 ايام
    فى هذه المدة كل يوم صباحاً و مساءً نقلب العلبة بشويش
    بحيث يكون الي تحت فوق والي فوق تحت
    ثم نأكله لذيذا زى الزبدة طرى

    **ممكن نحتفظ به سنة كاملة ** كيف؟
    نخرجه بعد النضج ونخليه من الشوك و
    نحضر برطمان وفيه زيت
    نضع قطع السمك وعليها خل قليل
    لايوضع ليمون لانه بيمرره
    وبالهناء و الشفاء
    ومطرح ميسرى يمرى
    الفسيييييييييخ Icon_cheers


    عدل سابقا من قبل حجابى☺تاجى في السبت مايو 01, 2010 1:12 am عدل 1 مرات
    saso
    saso
    مراقب القسم
    مراقب القسم


    رقم العضويه : 10
    عدد المساهمات : 74
    نقاط : 53614
    تاريخ التسجيل : 05/04/2010
    العمر : 44

    j رد: الفسيييييييييخ

    مُساهمة من طرف saso الأربعاء أبريل 28, 2010 8:40 am

    إيه الجمال ده بجد طريقة سهلة و شوقتينى إنى أعمله
    حتى ممكن أجرب فى الأول سمكتين و إذا نجح معايا أعمل أكثر
    بس قوليلى الملح مش متبين الكمية أكتبيها تانى
    و حاجة كمان مدة التخليل 8 أيام فقط


    و شكرا ليكى

    saso


    : 33 :
    حجابى☺تاجى
    حجابى☺تاجى
    مراقب القسم
    مراقب القسم


    رقم العضويه : 13
    عدد المساهمات : 373
    نقاط : 54081
    تاريخ التسجيل : 07/04/2010

    j رد: الفسيييييييييخ

    مُساهمة من طرف حجابى☺تاجى السبت مايو 01, 2010 1:18 am

    شكراً شكراً على اهتمامك وياريت تجربيه وتقولى لى عامل ايه........... الملح ثلاث ارباع كوب والمدة هى 8 ايام أى بعدها يكون تمام ولكن ان زادت المدة عادى مفيش مشكلة

    الفسيييييييييخ 318807771
    لؤلؤه
    لؤلؤه
    Admin


    عدد المساهمات : 491
    نقاط : 54626
    تاريخ التسجيل : 20/03/2010
    الموقع : جوه قلب المنتدى

    j رد: الفسيييييييييخ

    مُساهمة من طرف لؤلؤه الإثنين مايو 03, 2010 8:11 pm

    ماشى يا
    saso
    لو رنجه هاكل معاكم لكن فسسسسسيخ no no no no
    saso
    saso
    مراقب القسم
    مراقب القسم


    رقم العضويه : 10
    عدد المساهمات : 74
    نقاط : 53614
    تاريخ التسجيل : 05/04/2010
    العمر : 44

    j رد: الفسيييييييييخ

    مُساهمة من طرف saso الخميس مايو 06, 2010 7:37 pm

    خليكى إنتى فى محل البيتزا اللى بره

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد نوفمبر 24, 2024 8:37 pm