طريقة عمل البسطرمه
2 كيلو لحم احمر (يفضل عرق تلبيانكو او من وش الفخده )
ربع كيلو ملح
كوب من فصوص الثوم المهروسه
نصف كوب من الفلفل الاحمر الارناؤطى مطحون ناعم (البابريكا)( غير حار )
نصف كوب من الحلبه المطحونه ناعم
الطريقه :
يغسل اللحم وويدعك بالملح فى مصفاه بحيث تغطى كل اجزاءه بالملح وتترك 24 ساعة لنزول السوائل والدم
- تانى يوم تشطف وتعلق بخيط لمدة ساعه واحده للتهويه
- يخلط التوم والحلبه والفلفل الاحمر فى الكبه حتى يصير عجينه وقد يحتاج لقليل من الماء
- يغلف اللحم بالعجينه المخلوطه تماما مع بل اليد بالماء بين الحين والحين لإتمام عملية التغطية تماما
- يعمل خرم فى طرف اللحم ويمرر منه خيط غليظ للتعليق
- تعلق فى مكان مظلل وبه تهويه جيده ( بلكونه مثلا ) شرط عدم وصول الشمس لها
- تصبح جاهزه للتقطيع شرائح رقيقه جدا بعد اسبوع واحد
وبالهناء والشفاء
الحمد لله رب العالمين
كل حاجة ممكن عملها فى البيت
وتكون ان شاء الله
أحلى
اجمل
أطعم أئمن
وهذا هو المهم